maanantai 27. maaliskuuta 2017

80-luvun koululaisen muistoja

Uudempiakin kuvia ja ideoita olisi, mutta jatketaanpa siitä, mihin jäin viimeksi. Silloin jaoin lapsuusmuistoja 70-luvulta. Nyt joitain 80-luvun muistoja, noin vuosikymmenen puoleenväliin asti eli lähinnä ala-asteen ajaltani. Kuvat eivät ole aikajärjestyksessä, joten heti ensimmäiseksi tulee Dallas... vaikka sitä katsoin muistaakseni joskus 80-luvun puolivälissä.
Dallas oli kova juttu 80-luvulla! :)

Tämä oli varmaan ensimmäinen kynäpenaalini ala-asteella 80-luvun alussa.

Penaalin sisältöä...

Tämän tein käsityötunnilla varmaankin aivan 80-luvun alussa.

Koulukaverikirjat olivat tärkeitä. Tämä oli siskoni kirja.

Itselläni oli näin värikäs koulukaverikirja.

Jonkun luokkakaverin kirjoittamaa. Ala-asteella joskus 80-luvun alussa.

Näihin osallistuttiin ja kerran voitinkin raittiuskirjoituksesta kirjan.

Ekaluokkalainen olin v. 79-80. Aapinen ei ollut kovin tärkeä, koska osasin jo lukea.

Tämän pyyhekumin omistin sitten jo vähän vanhempana.

Silloin kuunneltiin Carolaa, Herreysiä, Audrey Landersia, Duran Durania, Yötä....
Ala-asteikäisenä kävin posliininmaalauksessa vähän aikaa ja tein siellä tällaisen...

Itse asiassa näistä muistoista ei nyt tullut ollenkaan niin värikkäät kuin 70-lukumuistoistani. Mutta tällaisia esineitä bongasin silloin viime käynnillä lapsuudenkodissani. 80-luvun vaatteitani ei taida olla enää tallessa eivätkä ne ehkä kaikkein repäisevimmästä päästä olleet. Paitsi yhden sinapinvärisen paidan muistan, se oli ainakin väriltään karmea.... Ja silmälasini olivat tietysti 80-luvulla massiiviset ja peittivät puolet kasvoista!!

3 kommenttia:

 1. Dallasia minäkin muistan katselleeni. Välillä meillä oli tv ja välillä ei. Muita 80-luvun sarjoja, jota katsottiin oli McGyver (Ihmemies) ja Ritari Ässä ja Enkeli maantiellä. "Kaiverit" ja Ritariässät on nyt hankittu dvd:n muodossa kotiin, samoin Enkeli maantiellä, joka ei ole suomeksi kylläkään. Noista koulukaverikirjoista muistan, että niitä joillain oli, mutta itselläni ei lainkaan. Mulla sen sijaan oli niitä kiiltokuvamuistovihkoja kaksi. Itse aloitin kouluni v. 1970. Koulussa piti tosiaan osallistua noihin raittiuskirjoituskilpailuihin. Se tuntui tylsältä, koska ei uskonut milloinkaan mitään voittavansa. Mulla on kuitenkin pari vanhaa kirjaa, joista toisen on minua runsaasti vanhempi serkkuni saanut sellaisesta kilpailusta ja toinen on jostain isäni tutulta kotoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin katsoimme myös esim. Ritari Ässää. Ja tv oli vain osan 80-luvusta. Sellainen kiiltokuvamuistovihko mullakin oli, sekin on kyllä tallessa. Pitäisi tehdä postaus siitäkin :)

   Poista
  2. Niin minunkin, mutten vain ole saanut aikaiseksi:)

   Poista