tiistai 20. joulukuuta 2016

Jouluviikon tunnelmia

Olin silloin tällöin miettinyt tällaisen arjenjakamisblogin perustamista ja tässä se nyt tulee näin jouluviikon kunniaksi. Kerran kun on bloggaamiseen hurahtanut, niin aina vain pitää perustaa uusia blogeja... Tervetuloa tänne lukemaan, seuraamaan ja vaihtamaan ajatuksia.

Joulusta en ole jaksanut ottaa isompaa stressiä tänä vuonna. Yhtenä päivänä viime viikolla leivoin taatelikakun ja maustekakun, tänään vuorossa ovat joulutortut ja hedelmäkakku. Suurimmat siivoukset tehtiin jo lauantaina, mutta vielä on siivoamatontakin, kuten olohuoneesta otetusta kuvasta näkyy. Siellä perinteiseen tapaan kirjat ja lehdet lojuvat vinoina pinoina pitkin pöytiä. Lukemattomat ja luetut sulassa sovussa... Mutta kunhan nuo pöydät tyhjätään ja toinen pöytä viedään pois joulukuusen tieltä, aletaan olla hyvällä mallilla.
Tänään ostimme jo joulunodotusta helpottamaan ison suklaarasian. Herkullisia ne konvehdit olivatkin, mutta onneksi eivät liian koukuttavia. Ne olivat sen verran makeita, ettei niitä tee mieli syödä kovin monta kerralla, mikä on pelkästään hyvä asia tällaiselle suklaa-addiktille.

Hedelmäkakun aion tehdä kuvassa olevalla ohjeella, jota olen käyttänyt ennenkin ja todennut sen hyväksi. Siihen voi laittaa oman maun mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Itse olen laittanut kirsikkaa, aprikoosia, varmaan taateliakin, appelsiininkuoripaloja, rusinoita ja hasselpähkinärouhetta. Ja herkullista tulee...

Kylläkin teen sen aivan tavalliseen kakkuvuokaan enkä tee siihen kuorrutusta, laiska ja mukavuudenhaluinen kun olen. Hyvää se on ilman kuorrutustakin.

Joulun makuja ja tuoksuja sinunkin viikkoosi.

2 kommenttia:

  1. Aah, teilläkin lojuu paljon kirjoja. Meilläkin niitä on hyllyissä ja lattioillakin, kun ei hyllyihin mahdu, omia ja lasten. Ja niin vain taas muutama päivä sitten toin muutaman vanhan kirjan kirpparilta... Aika vähäiset on meilläkin jouluvalmistelut. En esimerkiksi ole leiponut lainkaan. Pakastimessa on jotain kaupasta ostettua ja nuo suklaat aika pitkälle täyttääkin sen makean tarpeen...:) Useina vuosina meillä on syöty konvehteja ennen joulua, mutta tänä vuonna ei niinkään. Paitsi avattiinhan yksi rasia muutama päivä sitten, kun vieraita kävi. Kotikin tuli siistittyä, ja kuusi jopa koristeltua etuajassa sen takia. Jotenkin musta tuntuu, että aina vain vähemmäksi vuosi vuodelta valmistelut käyvät. Mutta tulee se joulu silti.) Onnea uudelle blogillesi ja hyvää jouluaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa että on muitakin, joilla lojuu kirjoja joka paikassa. Meillä on 5 kirjahyllyä, mutta silti niissä ei riitä tila kaikille kirjoille. Jouluvalmisteluista ei onneksi ole pakko ottaa niin suurta stressiä. Aika leppoisasti saatiin tämä joulu valmiiksi. Hyvää joulua sinullekin.

      Poista